Δοκιμαστική Εξέταση – Πιστοποίηση & Κατάρτιση


Το ΤΕΙ Κρήτης θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο τους καλλιεργητές και τους ψεκαστές να αποφύγουν περιττές δαπάνες αυτή τη δύσκολη περίοδο. Για το σκοπό αυτό το ΤΕΙ προτείνει στους ενδιαφερόμενους να διαπιστώσουν μόνοι τους αν επαρκούν οι γνώσεις τους για τις εξετάσεις Πιστοποίησης, σε δοκιμαστική εξέτασης από το διαδίκτυο. Τη δοκιμαστική εξέταση την παρέχει το Υπουργείο στην ιστοσελίδα

Πιστοποίηση & Κατάρτιση

Αν αυτός που εξετάσθηκε μόνος του διαπιστώσει ότι έχει το απαιτούμενο ποσοστό επιτυχίας (τουλάχιστον 50%, δηλαδή τουλάχιστον 20 σωστές απαντήσεις στις 40 ερωτήσεις του Υπουργείου) μπορεί απλά να εξετασθεί σε κάποιο από τα Κέντρα του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο, τα Χανιά και την Ιεράπετρα. Το κόστος εξέτασης είναι 20€. Επιπλέον είναι το παράβολο του Υπουργείου. Το προσωπικό του ΤΕΙ Κρήτης ασφαλώς θα υποστηρίξει τους εξεταζόμενους στην εξοικείωση με το σύστημα εξέτασης και με τον υπολογιστή, την ημέρα της εξέτασης. Σε αυτή την επιλογή συμπληρώστε την φόρμα δήλωσης συμμετοχής.

Αν κάποιος διαπιστώσει από τη δοκιμαστική εξέταση ότι έχει πολλές γνώσεις που όμως δεν επαρκούν και χρειάζεται συμπληρωματική κατάρτιση, θα πρέπει να κοιτάξει πάλι την ερωτήσεις από τις οποίες γίνεται η επιλογή για εξέταση.

Διευκρινίσεις

θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι με οδηγία του Υπουργείου οι εξετάσεις υποχρεωτικά θα πρέπει να διενεργούνται σε εργάσιμες μέρες και ώρες με προπληρωμή του παραβόλου. Το ΤΕΙ Κρήτης με την συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού συμμετεχόντων (15-20) θα οργανώνει στα εξεταστικά του κέντρα (Ηράκλειο, Χάνια και Ιεράπετρα) τις εξετάσεις πιστοποίησης διάρκειας 1,5 ώρες.

Σε κάθε περίπτωση, θα ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας δήλωσης συμμετοχής κατά την συγκρότηση ομάδων πιστοποίησης και κατάρτισης οπότε και συνιστούμε την έγκαιρη υποβολή της δήλωσης συμμετοχής συνοδευόμενη από την απαιτούμενη αθροιστική τραπεζική κατάθεση 25 ευρώ παράβολο και 20 ευρώ για εξετάσεις.

Για όποια πρόσθετη διευκρίνιση μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.